Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

19 Septembrie 2019
Vizualizari: 676
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis că ar întreţine o situaţie de blocaj.

Preşedintele Iohannis ”întreţine o situaţie de blocaj”

petruta-obrejan

Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat, astăzi, că va merge în Parlament pentru un vot de încredere. Ea l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis că ar întreţine o situaţie de blocaj şi că reinterpretează deciziile CCR în cheie electorală.

Premierul a făcut aceste declaraţii în deschiderea şedinţei de guvern, a doua din această săptămână, înaintea vizitei de lucru pe care o va face în Statele Unite. 

”România se confruntă de doi ani cu situații de blocaj generate de conflicte de constituționalitate între puterile statului, situații iscate de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-şi îndeplini atribuțiile și de a respecta Constituția” - a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că numirea miniștrilor interimari de către președinte nu are nicio legătură cu prezența actualului cabinet în fața Parlamentului.

Viorica Dăncilă: Voi merge în Parlament pentru remanierea guvernului. Românii trebuie să știe însă adevărul. Refuzul președintelui de a numi interimari nu are nicio legătură cu prezența noastră în fața Parlamentului. Nu mai avem așteptări de la domnul președinte Iohannis să renunțe la jocurile politice, singur sa miză este una electorală. Prin acțiunile sale a demonstrat în repetate rânduri că nu are respect nici pentru Constituție, nici pentru cetățenii acestei țări.

Pe de altă parte, premierul a ținut să precizeze că investițiile străine directe au înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani și o creștere cu 22,3% față de perioada similară a anului trecut. În acest context premierul a explicat și motivele pentru care a avut loc o a doua ședință de guvern.

Viorica Dăncilă: Am convocat astăzi a doua ședință de guvern din această săptămână pentru a adopta proiectele pregătite deja de ministere, având în vedere că săptămâna viitoare voi conduce delegația guvernamentală într-o vizită de lucru în SUA. Vrem să ne asigurăm că lucrurile se derulează normal, că proiectele guvernamentale sunt puse în aplicare fără întârziere, dar în același timp acționăm pentru stimularea și atragerea investițiilor.

Și ministrul fondurilor europene Roxana Mânzatu a declarat că preşedintele Iohannis blochează cu bună ştiinţă proiecte guvernamentale de mediu, finanţate cu fonduri europene, prin refuzul de a numi un nou ministru de resort.

Ea a dat drept exemplu şase proiecte de apă şi apă uzată în valoare de 1,5 miliarde de euro, care sunt condiţionate de obţinerea avizului Ministrului Mediului.

Ministrul Mânzatu a adăugat că săptămâna aceasta, Guvernul ar fi trebuit să adopte o hotărâre prin care proiectele vizând reţelele de apă şi apă uzată să poată beneficia de aplicarea ratei forfetare de 6% din veniturile nete agreate de Comisia Europeană.

Potrivit Ministrului Fondurilor Europene, orice zi de întârziere afectează implicarea oraşelor în proiecte şi semnarea contractelor de lucrări.


Etichete blocajcriticaiohannisdancila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live