Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

20 Februarie 2018
Vizualizari: 811
Comentează add

"Învestirea dumneavoastră în funcţie survine într-un moment în care actul de justiţie este pus la îndoială tocmai de persoanele care sunt chemate să răspundă în faţa legii".

Preşedintele Iohannis i-a încurajat pe noii magistraţi să fie independenţi

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis în mijlocul absolvenţilor Institutului Naţional al Magistraturii.      Foto: facebook.com/klausiohannis/photos.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, din nou, pledoarie pentru independeţa justiţiei ca fundament al statului de drept. Şeful statului i-a primit, la Palatul Cotroceni, pe cei mai noi absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii. El i-a încurajat pe viitorii magistraţi şi le-a spus că nu sunt singuri în această luptă, avându-i alături pe românii care şi-au arătat susţinerea pentru o justiţie independentă şi dreaptă.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis absolvenţilor Institutului Naţional al Magistraturii că integritatea, conduita şi profesionalismul de care vor da dovadă constituie sursa credibilităţii şi legitimităţii serviciului public al justiţiei. Şeful statului a precizat că meseria pe care şi-au ales-o tinerii absolvenţi este strâns legată de parcursul democratic al statului, iar înţelegerea acestei legături indisolubile încă de la debutul în profesie este esenţială pentru protejarea valorilor statului de drept. 

"Învestirea dumneavoastră în funcţie survine într-un moment în care actul de justiţie este pus la îndoială public tocmai de acele persoane care sunt chemate să răspundă în faţa legii. Această tentativă nu trebuie să vă influenţeze şi nu trebuie să vă abată de la principiile constituţionale ale legalităţii, imparţialităţii şi egalităţii, principii care vă guvernează activitatea", s-a adresat noilor magistraţi preşedintele Klaus Iohannis. 

Reprezentantul tinerilor magistraţi au subliniat, la rândul său, că aceştia şi-au propus să fie în slujba cetăţenilor, să dea dovadă de profesionalism şi să ia decizii fără a face compromisuri. 


Etichete Institutul Naţional al MagistraturiiPalatul Cotrocenipenalijudecătoriprocurori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live