Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Februarie 2020
Vizualizari: 543
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a fost criticat atât de reprezentanţii PSD, cât şi de cei ai USR, pentru că a ignorat avizul negativ al CSM în cazul celor două procuroare.

Preşedintele Iohannis despre numirea procurorilor propuşi de min. Justiţiei

radiojurnal

 Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că "i-a făcut plăcere" să îi numească pe cei trei procurori propuşi de ministrul justiţiei la conducerea marilor parchete.

Şeful statului a explicat că în opinia sa propunerile ministrului justiţiei, Cătălin Predoiu, au fost corecte.

"Având în vedere că am avut pe de o parte propunerile ministrului, pe care le-am găsit foarte bine elaborate, foarte bine motivate, şi pe de cealalată parte avizul CSM-ului, care mi s-a părut, parţial, destul de superficial, am considerat corecte propunerile făcute de domnul ministru Predoiu şi am numit pe cei candidaţi pe funcţie", a declarat Klaus Iohannis. 

Preşedintele a fost criticat atât de reprezentanţii PSD, cât şi de cei ai USR, pentru că a ignorat avizul negativ al CSM în cazul celor două procuroare, Gabriela Scutea, la Parchetul General, şi Georgiana Hosu, la DIICOT.

Cele două formarţiuni invocă, între altele, că într-un Raport referitor la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, Comisia Europeană recomanda României respectarea avizelor negative ale CSM cu privire la numirea în posturi de conducere a procurorilor.


Etichete Klaus IohannisDNADIICOTCătălin Predoiu,CSMmagistraţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live