Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

7 Iunie 2019
Vizualizari: 423
Comentează add

Iohannis: Românii au arătat prin votul de la europarlamentare şi referendum că nu mai vor PSD.

Preşedintele Iohannis despre alegerile din 26 mai: "un vot pro-european"

radu-dobritoiu

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că românii au arătat prin votul de la europarlamentare şi referendum că nu mai vor PSD, susţinând că social-democraţii sunt 'bosumflaţi' că el transmite acest mesaj.

'Votul pentru PE a fost foarte uşor de interpretat, majoritatea au votat PNL şi bine au făcut. O bună parte dintre români, în mod aşteptat de mine, dar suprinzător pentru mulţi, a înţeles că PSD nu ne reprezintă bine şi PSD-ul a pierdut ruşinos aceste alegeri. Iarăşi este un lucru demn de observat şi de menţionat, dar aici trebuie să mergem un pic în profunzime şi să vedem ce înseamnă votul acesta. După ce PSD a făcut o campanie antieuropeană, a încercat să-i prostească pe români, să le spună că nu sunt bine primiţi, nu sunt bine văzuţi, ceea ce este total fals. Cu toţii aveţi rude, aveţi cunoştinţe, românii sunt foarte bine primiţi, foarte bine acceptaţi şi atunci acest vot trebuie interpretat corect', a declarat Iohannis la lansarea cărţii sale 'EU.RO. Un dialog deschis despre Europa' de la Târgul de Carte 'Alba Transilvana'.

Potrivit şefului statului, votul a fost pentru Europa, proeuropean.

'Asta este interpretarea pe care am dat-o eu: 'românii au dovedit prin vot, nu prin poveşti, prin votul lor suveran că vor să rămână în UE şi vor să fie parte acolo, iar referendumul a dovedit că oamenii vor stat de drept, justiţie independentă, bună guvernare, ceea ce, din păcate, de doi ani şi jumătate nu se întâmplă. Şi toate acestea împreună arată că românii vor altceva decât primesc acum. Pesediştii sunt foarte supăraţi sau bosumflaţi, cum vreţi, fiindcă eu în continuare, cu toate că s-au terminat campania şi votul, umblu prin ţară şi spun că românii nu mai vor PSD. Asta au arătat românii prin vot. Este voinţa suverană a românilor şi acest lucru trebuie înţeles de toată lumea', a adăugat preşedintele Klaus Iohannis citat de Agerpres.

El a criticat din nou campania electorală făcută de PSD şi ALDE, catalogând-o 'ordinară, perfidă'.

'Pentru liderii europeni, românii sunt foarte importanţi. Pentru noi, şi cred că vorbesc în numele vostru, al tuturor, Europa este importantă. (...) S-a încheiat acum câtăva vreme o campanie electorală care de unele partide a fost făcută în mod ordinar, perfid. Mă refer în special la PSD şi satelitul PSD-ist care se numeşte ALDE. Ei au încercat să le explice românilor că, de fapt, Europa nu ne vrea, că noi nu ştim exact dacă vrem să fim acolo. După cum a fost de aşteptat, românii au dat un răspuns clar acestei prostii pesediste cu ocazia votului pentru europarlamentare şi pentru referendum', a spus şeful statului.
 


Etichete Alegeri europerlamentarealegeri 26 maiKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live