Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 20 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

2 Septembrie 2021
Vizualizari: 512
Comentează add

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion şi o analizează.

Preşedintele Iohannis „analizează cererea de revocare a lui Stelian Ion”

Foto. presidency.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 septembrie, ora 10:00:55) - Realizator: Administraţia Prezidenţială a anunţat în această dimineaţă că preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al justiţiei şi o analizează. Precizarea vine în contextul în care USR PLUS a anunţat ieri că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîţu. Formaţiunea cere negocieri pentru desemnarea unui nou premier şi anunţă că, dacă discuţiile vor eşua, ar putea susţine o moţiune de cenzură împotriva primului ministru. Tensiunile au pornit de la anunţul de aseară al şefului guvernului că l-a revocat pe ministrul justiţiei, Stelian Ion. Acesta nu avizase proiectul "Anghel Saligny", un amplu program de infrastructură. Are detalii, acum, în direct Alina Stănuţă. Bună dimineaţa!:

Reporter: Bună dimineaţa! Liderii USR PLUS solicită coaliţiei de la guvernare să ia act de lipsa unei majorităţi, care să suţină cabinetul condus de Florin Cîţu şi cer declanşarea de urgenţă a negocierilor în coaliţie pentru desemnarea unui nou premier, care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva guvernului Cîţu - se mai arată în decizia USR PLUS luată în miez de noapte. Hotărârea USR PLUS a venit după ce premierul Florin Cîţu l-a revocat pe ministrul justiţiei, Stelian Ion. Acesta nu avizase proiectul de investiţii "Anghel Saligny", deoarece, a susţinut Stelian Ion şi în urmă cu puţin timp, nu au sosit la minister actele originale, aşa cum cere legea. Ieri, copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, anunţa că în această dimineaţă de la ora 10:00 ar urma să aibă loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare, însă, până la această oră, nu există informaţii că liderii PNL-USR PLUS-UDMR se vor reuni în această dimineaţă. Pe de altă parte, potrivit unor surse liberale, premierul Florin Cîţu şi-a anulat vizitele pe care le avea astăzi în teritoriu şi în această dimineaţă ar avea o întâlnire online cu susţinătorii săi din PNL. Aceleaşi surse vorbesc despre o întâlnire a conducerii PNL, mâine, pentru a analiza situaţia creată.


Etichete (ii)revocareanalizaiohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live