Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Zenaida Luca-Hac

17 Octombrie 2019
Vizualizari: 565
Comentează add

Sindicatele au convocat, mâine, o grevă generală la Barcelona, unde urmează să vină 5 coloane de participanţi la "Marşurile Libertăţii", coloane care au pornit ieri din 5 oraşe.

Preşedintele Guvernului catalan,Q.Torra, a condamnat violenţa protestelor

zenaida-luca-hac

 

Preşedintele Guvernului catalan, Quim Torra, a condamnat violenţa protestelor din Barcelona şi din celelalte oraşe ale provinciei spaniole Catalonia, violenţă pe care a atribuit-o unor agenţi provocatori infiltraţi.

Într-o scurtă intervenţie televizată, puţin după miezul nopţii, el a chemat manifestanţii la calm şi spirit civic şi a făcut apel la încetarea imediată a actelor de vandalism care, în opinia sa, nu au nicio logică sau justificare.

Potrivit France Presse, în această noapte, în centrul Barcelonei, grupuri de radicali au incendiat maşini, tomberoane şi schele şi au ridicat baricade în apropierea Departamentului de Interne al Guvernului Regional Catalan. 

Manifestanţii, unii cu cagule şi cu măşti, au aruncat cu sticle cu acid, cocktailuri Molotov, petarde, bile şi pietre, precum şi cu bucăţi de caldarâm, în forţele de securitate care au ripostat cu gloanţe de cauciuc şi cu gaze lacrimogene.

Reamintim că sindicatele au convocat, mâine, o grevă generală la Barcelona, acolo unde urmează să sosească cele 5 coloane de participanţi la "Marşurile Libertăţii", coloane care au pornit ieri din 5 oraşe ale Cataloniei.


Etichete Preşedintele Guvernului catalanQuim Torracondamnă violenţaprotestelor din Barcelona

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live