Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Iunie 2022
Vizualizari: 132
Comentează add

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a adresat națiunii pentru prima dată după recentele alegerile legislative.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a adresat națiunii

florin-lepadatu

  Paris. Foto: Daniela Coman

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a adresat națiunii pentru prima dată după alegerile legislative încheiate fără victoria clară a niciunui partid.

După două zile de consultări cu liderii partidelor care au intrat în noua Adunare Națională, el a exclus formarea unui guvern de largă uniune națională și a făcut apel la opoziție să dea dovadă de responsabilitate și să accepte unele compromisuri pentru interesul general al ţării și cetățenilor.

Daniela Coman transmite de la Paris: ”Înainte de a pleca la Bruxelles, la summitul european, președintele Emmanuel Macron i-a asigurat pe francezi că a înţeles mesajul transmis la alegeri. Făcând apel la responsabilitate, el le-a propus partidelor politice să decidă până unde sunt gata să meargă. Doresc să intre într-o coaliţie de guvernământ, să voteze anumite legi sau doar să facă opoziție - solicitări care au sunat aproape ca un ultimatum. "Pentru a acționa în interesul întregii națiuni trebuie să învățăm împreună să guvernăm și să legiferăm altfel, să clădim împreună toate formațiunile politice, ajungând în noua Adunare la anumite compromisuri, prin dialog și respect". În pofida tensiunilor de pe scena politică, președintele și-a apărat proiectele din programul cu care a fost reales în aprilie și a anunțat urgențele guvernamentale ale acestei veri, pentru a răspunde așteptărilor francezilor: aprobarea legii privind protejarea puterii de cumpărare, noi decizii pentru crearea de locuri de muncă, măsuri puternice în domeniul energetic și climatic, investiții majore în sistemul de sănătate. Franța se află într-o situație inedită, creată de rezultatul votului de duminică, niciun partid nu are majoritate absolută în noua Adunare Națională pentru a putea guverna singur. Alianța de partide ce susține politica președintelui Macron are cel mai numeros grup parlamentar, iar acum își caută aliați pentru a forma o coaliție majoritară.”

 

Etichete parisfranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live