Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

24 Noiembrie 2020
Vizualizari: 239
Comentează add

Preşedintele Franței ar putea anunţa o relaxare treptată a restricțiilor

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

     Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.     Foto: Arhivă.

În Franţa unde autorităţile raportează de aproape două săptămâni o evoluţie pozitivă a pandemiei de COVID 19, preşedintele Emmanuel Macron ar putea anunţa astăzi o relaxare treptată a izolării generale impuse la sfârşitul lunii octombrie.
 
Corespodenta RRA, Daniela Coman, transmite din Paris.
 
Reporter: Într-un interviu acordat zilele trecute unui ziar, președintele Emmanuel Macron promitea ca alocuțiunea sa de diseară, de la ora 20:00, să clarifice strategia de gestionare a epidemiei de sărbători și în următoarele luni.
 
Purtătorul de cuvânt al Guvernului vorbea și el despre o ușurare a restricțiilor în trei etape: prima de la 1 decembrie, a doua în jur de 20 şi o nouă serie de măsuri la începutul lui ianuarie.
 
Probabil că se va opta pentru două săptămâni de relaxare relativă în timpul Crăciunului și a Anului Nou, după care regimul respectiv va fi readaptat.
 
Mai mult ca sigur, recomandarea va fi de a nu exagera cu petrecerile aglomerate de sărbători.
 
Un alt scenariu prevede ca măsura de izolare a populației la domiciliu, în vigoare în prezent, să fie înlocuită cu interzicerea circulației pe timpul nopții.
 
Este aproape sigur că micii comercianți nealimentari închiși de o lună vor fi lăsaţi să-şi redeschidă magazinele de săptămâna viitoare, însă cu reguli sanitare mult mai drastice decât până acum.
 
Stațiunile de schi așteaptă și ele permisiunea de a-şi primi turiștii.
 
În planurile Guvernului restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele și sălile de spectacol precum şi spațiile destinate practicării sporturilor rămân închise până cel puțin pe 15 ianuarie.
 
Președintele Emmanuel Macron ar putea anunța diseară și strategia pentru campania de vaccinare anti-Covid, care ar putea fi declanșată în ianuarie.
 
(PH)
 

Etichete FrantarelaxareEmmanuel Macron(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live