Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Octombrie 2021
Vizualizari: 173
Comentează add

Preşedintele Franței a lansat un plan de investiții pe 5 ani, pentru a încuraja tehnologiile viitorului.

Preşedintele Franței a lansat un plan de investiții pe 5 ani

florin-lepadatu

 Foto Thomas SAMSON / AFP

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Președintele francez, Emmanuel Macron, a lansat un plan de investiții pe cinci ani pentru a încuraja tehnologiile viitorului.

Scopul anunțat de președinte este de a recupera avansul pe care China și Statele Unite îl au în fața Europei și pentru a redobândi suveranitatea economică.

Daniela Coman transmite de la Paris: "Sunt esențiale investițiile în campionii lumii de mâine, care încep deja să construiască Franța și Europa, o lume a inovării în numeroase domenii: tehnologia digitală, industria verde, biotehnologiile, sănătate, agricultură, hidrogenul verde, semiconductorii auto, aeronautica sau cucerirea spaţiului, ''să redevenim o mare naţiune a inovării'', a îndemnat preşedintele Franţei.


Emmanuel Macron: Dacă vrem să prevenim inegalităţile între oameni şi să reparăm inegalităţile produse de sistemul actual, ne trebuie o țară care produce mai mult. Să continuăm să facem reforme și să ținem cont că producția de mâine nu este cea de ieri și nici cea de astăzi.


Dezvoltarea unor sectoare inovante de activitate înseamnă apariția unor meserii noi, cu efecte asupra ocupării forței de muncă. 30 de miliarde de euro sunt prevăzute pentru investiții în următorii cinci ani, primele cheltuieli urmând să fie prevăzute în bugetul de stat pe anul viitor, aflat în curs de definitivare la guvern."


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live