Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

17 Decembrie 2009
Vizualizari: 1127
Comentează add

Revista "Time" l-a desemnat pe Ben Bernanke "Omul Anului 2009".

Preşedintele Fed-Omul Anului

sorin-solomon

Preşedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a fost desemnat Omul Anului 2009 de revista Time, pentru rolul jucat de oficial în soluţionarea celei mai severe crize financiare mondiale din ultimii 80 de ani.
 

"Rareori ne-a fost dat să întâlnim o ilustrare atât de perfectă a clişeului <<cine nu învaţă lecţiile istoriei este condamnat să o repete>>. Bernanke nu numai că a învăţat lecţiile istoriei, ci a scris el însuşi istoria, şi s-a asigurat că nu o va repeta", a declarat îeditorul executiv al Time, Richard Stengel.
 

Bernanke se află în centrul atenţiei în Statele Unite încă de la momentul istoric septembrie 2008, când întregul sistem financiar american se afla pe marginea prăpastiei.
 

"Leadership-ul creativ al lui Bernanke a transformat anul 2009 într-o perioadă de redresare, dintr-una de depresiune cataclismică, iar acest om posedă încă o influenţă fără egal asupra banilor noştri, locurilor de muncă, economiilor şi viitorului nostru", arată Michael Grunwald, senior writer la Time.
 

Bernanke, "student atent al Marii Depresiuni", a devenit între timp un personaj arhicunoscut pe plan global şi este considerat principalul motiv pentru care actuala generaţie a evitat "o depresiune cataclismică proprie".
 

Printre ceilalţi candidaţi vizaţi de Time pentru Omul Anului 2009 se numără generalul Stanley McChrystal, comandant al forţelor armate americane în Afganistan, urmat de "muncitorul chinez", preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Nancy Pelosi, atletul Usain Bolt, cofondatorul şi directorul general al Apple, Steve Jobs, şi preşedintle Statelor Unite, Barack Obama, laureatul de anul trecut al Time.
 

Revista Time desemnează un "Om al Anului" în fiecare an din 1927.


Etichete FedTimeBen BernankeObama

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live