Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Miercuri, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

25 Iulie 2017
Vizualizari: 336
Comentează add

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, a declarat că evenimentele legate de moscheea Al-Aqsa au antrenat o situaţie inutilă.

Preşedintele Egiptului îndeamnă guvernul israelian să evite măsuri inutile

dragos-ciocarlan-ierusalim

  Preşedintele Egiptului Abdel Fattah el-Sisi. Foto: wikipedia.org.

Preşedintele Egiptului a îndemnat publicul şi guvernul israelian să evite măsurile inutile, care îi provoacă pe musulmani.

Abdel Fattah el-Sisi a declarat - cităm - vrem să trăim unul lângă altul şi trebuie să ne protejăm. Cabinetul israelian de securitate a decis scoaterea detectoarelor de metal, amplasate la căile de acces spre esplanada moscheelor de pe Muntele Templului din Ierusalim, o măsură de securitate adoptată după atacul terorist cu arme de foc din zona Muntelui Templului.

Într-un discurs la Alexandria, preşedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, a declarat că evenimentele legate de moscheea Al-Aqsa au antrenat o situaţie inutilă.

El-Sisi a lansat un apel israelienilor să fie evitate situaţiile care afectează sentimentele arabilor şi musulmanilor.

Nu este vorba numai de palestinieni, ci de lumea islamică în ansamblul ei, a mai spus preşedintele egiptean.

În mod similar, El-Sisi a făcut apel la publicul egiptean să nu profite de aceste evenimente ca să arunce sloganuri exagerate de genul "noi suntem apărătorii". Citez în continuare: Vrem să trăim alături, palestinienii trebuie să ţină cont de acest lucru, la fel şi israelienii. Preşedintele Egiptului a evocat convorbirea pe care au avut-o regele Iordaniei şi premierul israelian, iar concluzia a fost că trebuie să se ajungă la o soluţie care să reducă tensiunile şi să se revină la situaţia anterioară.

Detectoarele de metal instalate pentru accesul pe esplanada moscheelor de pe Muntele Tempului din Ierusalim au fost scoase.

Cabinetul israelian de securitate a decis implementarea unor măsuri alternative pe baza tehnologiei avansate pentru monitorizarea căilor de acces în zona Muntelui Templului din Ierusalim.

Una dintre măsuri este utilizarea camerelor de luat vederi discrete, cu soft pentru identificarea persoanelor suspecte. Anul trecut, Iordania a fost de acord cu instalarea camerelor de luat vederi, ulterior Autoritatea Palestiniană s-a opus.


Etichete preşedintele EgiptuluiAbdel Fattah el-SisiIsraelesplanada moscheelor de pe Muntele Templului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live