Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

14 Ianuarie 2021
Vizualizari: 275
Comentează add

Camera Reprezentanților din Statele Unite l-a pus sub acuzare pe preşedintele Donald Trump pentru rolul jucat în atacul asupra Congresului.

Preşedintele Donald Trump, pus sub acuzare

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

 Foto: wikipedia.org

Camera Reprezentanților din Statele Unite l-a pus sub acuzare pe preşedintele Donald Trump pentru rolul jucat în atacul de pe 6 ianuarie asupra Congresului american, soldat cu cinci morți.

Potrivit corespondentului RRA la Washington, 10 republicani s-au alăturat democraților în votul istoric de ieri.

Procesul din Senat, care ar trebui să îi judece vinovăția, va avea loc însă doar după inaugurarea noului preşedinte american, Joe Biden.

Doina Saiciuc relatează: "Cu 232 de voturi pentru, 197 împotrivă și 4 abțineri, Donald Trump intră în istorie ca primul preşedinte al Statelor Unite împotriva căruia Camera Reprezentanților a inițiat a doua procedură de așa-numit impeachment.

Înaintea votului, speakerul Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, l-a acuzat pe Donald Trump că a incitat insurecția împotriva Statelor Unite.


Nancy Pelosi: "Trebuie să plece.

Este un pericol clar și prezent pentru națiunea pe care cu toții o iubim.

De la alegerile prezidențiale din noiembrie, pe care Donald Trump le-a pierdut, a mințit în repetate rânduri despre rezultatele alegerilor, a răspândit îndoieli despre democrația noastră și a încercat să influențeze neconstituțional oficiali ai statelor pentru a nega realitatea.

Și apoi a venit ziua de foc.

Președintele trebuie pus sub acuzare și trebuie condamnat de către Senat."

Liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, a refuzat cererea liderului minorității democrate, senatorul Charles Schumer, de a convoca Senatul pentru a începe procesul împotriva lui Trump, ceea ce înseamnă că procedurile nu ar putea începe înaintea zilei de 19 ianuarie, când Senatul revine din vacanță, adică cu o zi înainte de ceremonia de învestire al viitorului preşedinte al Statelor Unite, Joe Biden. "

Garda Națională și-a început desfășurarea în capitala Statelor Unite pentru a asigura securitatea după atacul violente de săptămâna trecută asupra Congresului american.

Fotografii devenite virale pe internet arată o puternică prezență militară în interiorul și în afara clădirii Congresului, într-un contrast total cu scenele de haos de pe 6 ianuarie.

Cel puțin 10.000 de membri ai Gărzii Naționale vor fi trimiși până sâmbătă la Washington, iar numărul lor ar putea fi mai mult decât dublu la inaugurarea lui Joe Biden de săptămâna viitoare.

Potrivit corespondentului RRA, FBI a avertizat asupra riscului de proteste armate în toate capitalele statelor americane, cu ocazia ceremoniei de învestire de pe 20 ianuarie.


Etichete donald trumpacuzarecasa albă(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live