Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Klimowicz

10 Februarie 2017
Vizualizari: 570
Comentează add

Atât partidele puterii cât şi cele ale opoziţiei au fost de acord cu cererea lui Liviu Dragnea

Preşedintele Deputaţilor a cerut procedură de urgenţă pentru ordonanţa 14

gabriel-klimowicz

Foto: cdep.ro.

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a făcut un apel la parlamentari să parcurgă în cel mai scurt timp procedurile de adoptare a Ordonanţei 14, care abrogă modificările Codurilor Penale, promovate prin ordonanţa 13. Liviu Dragnea a arătat că prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică şi că respingerea Ordonanţei 14 este exclusă.

Partidele din opoziţie PNL şi USR s-au declarat de acord cu propunerea preşedintelui Camerei. Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan a spus că, în acest fel ordonanţa 13, prin care guvernul a modificat, la recomandarea Curţii Constituţionale, o serie de prevederi ale Codurilor Penale considerate neconstituţionale, nu va produce efecte. 

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a anunţat că parlamentarii partidului său vor vota pentru adoptarea Ordonanţei 14 care abrogă Ordonanţa 13. Traian Băsescu a mai spus că, după abrogarea acestor modificări, Parlamentul este cel care trebuie să pună în acord Codurile Penale cu deciziile Curţii Constituţionale.


Etichete Ordonanţa 14abrogarea ordonanţei 13Liviu Dragneaopoziţia parlamentară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live