Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 Noiembrie 2017
Vizualizari: 684
Comentează add

Preşedintele american Donald Trump rosteşte un discurs în faţa oficialilor şi oamenilor de afaceri prezenţi la summit-ul Cooperarea Economică Asia-Pacific-APEC.

Preşedintele D. Trump spune că vrea să reducă uriaşul deficit cu Asia

sergiu-stet

 Donald Trump. Foto: Arhivă

Preşedintele american Donald Trump rosteşte un discurs în faţa oficialilor şi oamenilor de afaceri prezenţi la summit-ul Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC), care a început în Vietnam.

Liderul american a subliniat viitorul rol al Statelor Unite în regiune în ceea ce priveşte comerţul şi creşterea economică. Domnul Trump a promis, de asemenea, că va corecta uriaşul dezechilibru comercial cu Japonia şi China.

Principiul său, "Mai întâi America" ("America First"), precum şi retragerea Statelor Unite dintr-un acord regional sunt văzute ca o retragere din comerţul liber.

Corespondentul BBC aminteşte că APEC este un forum al unui grup format din 21 de ţări care au ieşire la Oceanul Pacific - echivalentul a aproximativ 60% din economia mondială.

De când a preluat funcţia de preşedinte, liderul de la Casa Albă a retras Statele Unite din Parteneriatul Trans Pacific (TPP), un important acord comercial cu 12 ţări membre APEC, argumentând că el afectează interesele economice americane.


Etichete Donald Trumpdeficit comercialVietnamAPECAsiaturneu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live