Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

8 Noiembrie 2019
Vizualizari: 661
Comentează add

Preşedintele Consiliului IMM, Florin Jianu - Propuneri pentru noul guvern

florentina-varga

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Florin Jianu. Foto: https://www.facebook.com/florin.jianu.5

Prezent la lansarea Topului Naţional 2018 al Firmelor Private din România, preşedintele Consiliului IMM-urilor, Florin Jianu, a prezentat câteva priorităţi pe care le propune noului guvern.

Între acestea, reducerea birocraţiei şi un mecanism de stabilire a salariului minim:

Florin Jianu: Cred că trebuie să simplificăm viaţa anteprenorilor. De ce nu viaţa angajaţilor la stat? Şi de ce să nu avem curajul să ne propunem ca România să ajungă în Top 20 de Firme în uşurinţa de a face afaceri la nivel global. În al doilea rând, am sesizat faptul că există o analiză la Ministerul Muncii pentru ceea ce înseamnă stabilirea salariului minim pe economie, jumătate din firmele din România şi undeva alt procent de 30% spun că creşterea salariului minim trebuie făcută între 50 şi 100 de lei. Noi susţinem creşterea salariului minim pe economie, în egală măsură susţinem stabilirea unui mecanism profesionist.

Potrivit redactorului nostru Florentina Varga, Consiliul IMM-urilor mai propune reprofesionalizarea şi aducerea în ţară a specialiştilor români plecaţi în străinătate, un proiect naţional de digitalizare şi un program pentru susţinerea studenţilor.

Aceste propuneri pot fi implementate din fonduri europene, nu necesită eforturi din bugetul de stat, iar unele ţin doar de o schimbare de mentalitate - a mai spus Florin Jianu.
 


Etichete Topului Naţional al Firmelor Private din RomâniaPreşedintele Consiliului IMMFlorin Jianu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live