Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

1 Martie 2022
Vizualizari: 266
Comentează add

Charles Michel este prezent în Parlamentul European reunit în şedinţă extraordinară la Bruxelles pentru a condamna agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.

Preşedintele Consiliului European acuză Rusia de terorism geopolitic

alina-stanuta

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel.    Foto: Arhivă.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, acuză Rusia de terorism geopolitic.

El a afirmat că nu doar Ucraina a fost invadată. Atacul a vizat dreptul internaţional, ordinea mondială bazată pe reguli, democraţia şi demnitatea umană.

A precizat şi că Uniunea va trebui să analizeze serios cererea Ucrainei de a adera la blocul comunitar.

Charles Michel este prezent în Parlamentul European reunit în şedinţă extraordinară la Bruxelles pentru a condamna agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.

A avut o intervenţie prin videoconferinţă şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a arătat în aplauzele europarlamentarilor că Uniunea Europeană va fi mai puternică împreună cu Ucraina. 

Volodimir Zelenski: Continuăm să luptăm şi pentru ca să putem fi membri cu drepturi egale în Europa. Uniunea Europeană o să fie mult mai puternică împreună cu noi, dar şi alt lucru sigur este că Ucraina fără Europa va fi singură. Ne-am demonstrat puterea, ne-am demonstrat tăria şi am arătat că suntem ca voi. Demonstraţi-ne că nu ne veţi abandona. Demonstraţi-ne, vă rog, că sunteţi cu adevărat europeni. 

Reporter: În discursul său preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat mobilizarea ţărilor europene care ajută refugiaţi din Ucraina. 

Ursula von der Leyen: Foarte mulţi dintre ei şi-au deschis casele pentru refugiaţii ucraineni care fug de bombele lui Putin. Aş vrea să mulţumesc în mod special României, Poloniei, Slovaciei şi Ungariei pentru că au primit oameni din Ucraina, femeii, copiii, în sânul caselor lor şi aceasta se va întâmpla, din păcate, şi în următoarele luni. 

Reporter: În cadrul sesiunii plenare europarlamentarii vor adopta o propunere de rezoluţie prin care condamnă agresiunea militară nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei şi prin care cer adoptarea unor sancţiuni mai aspre împotriva Rusiei.


Etichete consiliul europeanrusiaterorism geopoliticcharles michelvolodimir zelenskiucraina(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live