Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Ianuarie 2019
Vizualizari: 353
Comentează add

Senatorul PSD Şerban Nicolae declară că ar trebui modificată legislaţia pentru a opri acest tip de atitudine.

Preşedintele Consiliului Concurenţei nu s-a prezentat la comisia economică

radiojurnal

 Senatorul PSD, Şerban Nicolae.          Foto: Arhivă.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, nu s-a prezentati la Comisia economică din Senat pentru a discuta despre raportul privind investigaţia pe piaţa produselor bancare şi interbancare din perioada 2008-2011, raport care a analizat, printre altele, şi fluctuaţia ROBOR.

Preşedintele comisiei, Daniel Zamfir, susţine că potrivit regulametului Senatului, prezenţa la audieri a unor membri ai guvernului sau a conducătorilor unor instituţii publice este obligatorie şi declara că a trimis din nou invitaţia către Bogdan Chiriţoiu pentru joi, 31 ianuarie.

În cazul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care de asemenea nu a venit la comisie, Daniel Zamfir îi va solicita Biroului Permanent al Senatului să îi retrimită invitaţia pentru miercurea viitoare.

Senatorul PSD Şerban Nicolae declară că ar trebui modificată legislaţia pentru a opri acest tip de atitudine.

"Avem un nou caz de tip Koveşi, de persoană care trage concluzii înainte de a se prezenta la o convocare în faţa unei comisii parlamentare. Ei ştiu de undeva ce urmează să se discute în cadrul unei audieri în faţa unei comisii parlamentare şi decid că nu vin, pe motiv că nu e important, nu e interesant, nu face obiectul activităţii lor. Li se pare că este o procedură corectă ca refuzul de a se prezenta în faţa unei comisii parlamentare din partea reprezentantului unei instituţii aflată sub control parlamentar să atragă de drept demiterea acestuia din funcţie. De aceea, refuzul nejustificat al guvernatorului BNR, al preşedintelui Consiliului Concurenţei, ar trebui să atragă de drept demiterea deîndată", a declarat senatorul PSD, Şerban Nicolae


Etichete Bogdan ChiriţoiuConsiliul ConcurenţeiROBORraportDaniel ZamfirŞerban Nicolae

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live