Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Ianuarie 2019
Vizualizari: 396
Comentează add

Tsunekazu Takeda, membru al Comitetului Olimpic Internaţional, a declarat că a fost interogat la Paris în luna decembrie, dar nu a fost pus sub acuzare.

Preşedintele Comitetului Olimpic Japonez anchetat pentru corupţie

sergiu-stet

 

Preşedintele Comitetului Olimpic Japopnez, Tsunekazu Takeda, a fost pus sub anchetă oficială în Franţa, unde este acuzat de corupţie.

Judecătorii cercetează plăţile suspecte făcute chiar înainte ca Japonia să fie aleasă pentru a găzdui Jocurile Olimpice din 2020. Campania Japoniei de a obţine organizarea Jocurilor Olimpice face parte dintr-o anchetă deschisă de procurorii din Franţa într-un dosar de corupţie în industria sportului.

În 2016, procurorii au deschis dosar pentru plăţi de peste 2 milioane de dolari efectuate de Comitetul Olimpic Japonez chiar înainte de a obţine dreptul de a organiza Jocurile Olimpice.

Banii au fost trimişi într-un cont deschis în Singapore şi care aparţine unei fime de consultanţă cu legături cu fostul preşedinte al Asociaţiei Internaţionale de Atletism, Lamine Diack, care este la rândul său anchetat.

Tsunekazu Takeda, membru al Comitetului Olimpic Internaţional, a declarat că a fost interogat la Paris în luna decembrie, dar nu a fost pus sub acuzare.


Etichete Tsunekazu TakedaJaponiaOlimpiadăsportcorupţieFranţamită

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live