Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 229
Comentează add

Invitația lui Iulan Bulai vine în contextul atacului violent comis într-o pădure din județul Suceava, unde doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți.

Președintele Comisiei pentru Cultură, invitație pentru ministrul de interne

radiojurnal

  Președintele Comisiei pentru cultură, artă și mass-media din Camera Deputaților, reprezentantul USR PLUS, Iulian Bulai. Foto: Agerpres.

Președintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, l-a invitat la discuții, marțea viitoare, pe ministrul de interne, Lucian Bode, în contextul atacului violent comis într-o pădure din județul Suceava, unde doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți. Cei trei filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri.

Iulian Bulai: Am luat act de acest act de barbarie față de trei oameni care luptă pentru dreptate și luptă pentru ca adevărul cu privire la mafia pădurilor să iasă la iveală. În calitatea mea de preşedinte al Comisiei pentru Cultură, am trimis astăzi o invitație către ministrul Lucian Bode, ministruil afacerilor interne, de a fi prezent în cadrul comisiei pe care o conduc, pentru a discuta despre această situație de agresiune punctuală, dar mai ales despre ce poate să facă statul român și instituțiile pentru a apăra libertatea și integritatea jurnaliștilor și a actului de jurnalist liber și de investigație.
 
După incidentul petrecut în zona de pădure Dealul Negru, doar cei doi cameramani au fost investigați medical și diagnosticați la unitatea de primiri urgențe Suceava. Unul avea traumatism cranian, iar celălalt leziuni pe față. După cum transmite corespondentul RRA Mihaela Buculei, activistul de mediu nu a dori să fie investigat la Suceava și a plecat în cursul nopții spre Capitală, la Spitalul de Urgență Floreasca.

Etichete iulian bulaipresedintele comisiei pentru culturaministrul de internelucian bode(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live