Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Iamandi

20 Octombrie 2015
Vizualizari: 1640
Comentează add

VIDEO: Britanicii se așteaptă la semnarea cu chinezii a unor contracte de aproximativ 30 de miliarde de lire sterline.

Președintele Chinei, vizită de patru zile în Marea Britanie Președintele Chinei, vizită de patru zile în Marea Britanie - Conține video

ionut-iamandi

Președintele Chinei Xi Jinping sosește la Londra pentru o vizită de stat de patru zile, octombrie 2015. Foto: Xinhua/Ju Peng.

Președintele Chinei Xi Jinping a început luni o vizită de patru zile în Marea Britanie.

În timpul vizitei, e prevăzută semnarea mai multor contracte în valoare însumată de aproximativ 30 de miliarde de lire sterline. Xi Jinping va mai merge la Manchester, la reședința oficială de la Chequers a premierului britanic David Cameron și la complexul Huawei Technologies din orașul Reading.

După-amiază e programată o alocuțiune a președintelui în camerele reunite ale parlamentului britanic.

Printre contractele economice care ar putea fi semnate în timpul vizitei este și cel care prevede construcția unor centrale nucleare britanice la Hinkley Point în comitatul Somerset, Sizewell în Suffolk and Bradwell în Essex.

Președintele chinez urmează a fi primit de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în cadrul unei ceremonii la Palatul Buckingham. E prevăzută de asemenea și o întîlnire cu liderul laburist al opozitiei Jeremy Corbyn, care a promis că va aduce în discuție și problema respectării drepturilor omului în China.

Agenția oficială de știri Xinhua din China notează că ultima vizită a unui președinte chinez în Marea Britanie a avut loc acum zece ani și că un președinte chinez nu vizitează o singură țară decât în mod excepțional, vizitele externe incluzând de regulă mai multe destinații. "Aceasta indică importanța considerabilă pe care China o acordă relației cu Marea Britanie", scrie Xinhua.

Harta: Traseul vizitei lui Xi Jinping la Londra, pe zile. Sursa: telegraph.co.uk.

Prințul Charles nu participă la banchetul de la Palatul Buckingham

Cunoscut ca un apărător al drepturilor omului în China, Prințul Charles a anunțat că nu va merge la banchetul oferit în onoarea lui Xi Jinping la Palatul Buckingham.

Prințul de Wales este un susținător declarat al regiunii Tibet, fapt care a dus la tensionarea relațiilor sale cu autoritățile chineze. 

În același timp, prințul William, fiul lui Charles, le-a cerut chinezilor să boicoteze comerțul cu fildeș, argumentând că în 25 de ani elefanții, dar și alte specii africane, vor dispărea dacă China nu renunță la importurile de fildeș și alte produse de la animale.

Mesajul prințului William a fost transmis la televiziunea de stat chineză cu câteva ore înainte ca președintele Xi Jinping să își înceapă vizita în Marea Britanie.

VIDEO: Relațiile chino-britanice în 90 de secunde (în engleză). Sursa: telegraph.co.uk.


Etichete exclusiv onlinexi jinpingchinavizită xi in marea britanieregina elisabetajeremy corbynprintul charlestibetprintul williamfildeșelefanțiafrica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live