Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Octombrie 2017
Vizualizari: 881
Comentează add

Preşedintele Xi Jinping a declarat că statul chinez este o mare putere modială care este pregătită să intre în centrul scenei în secolul XXI.

Preşedintele Chinei ţine un amplu discurs la Congresul Partidului Comunist

sergiu-stet

Preşedintele Chinei, Xi Jinping.         Foto: Arhivă.

Preşedintele Xi Jinping a declarat în faţa miilor de persoane adunate pentru începerea Congersului Partidului Comunist că statul chinez este o mare putere modială, care este pregătită să intre în centrul scenei în secolul 21.

BBC transmite că Xi Jinping s-a adresat delegaţilor din Marea Sală a Poporului şi a ţinut un discurs care a durat aproape trei ore.

"Socialismul cu caracteristici chineze din această eră înseamnă că statul chinez a devenit o mare putere a lumii. În secolul 21 tehnologia şi ştiinţa joacă un rol important în lume, iar drapelul socialismului cu caracteristici chineze flutură la înălţime. Aceasta înseamnă, de asemenea, că gândurile noastre, sistemul nostru şi cultura noastră înfloresc, ceea ce reprezintă un exemplu pentru alte ţări care încearcă să se dezvolte. Noi oferim un model nou ţărilor surori şi am contribuit cu înţelepciunea chineză la creşterea mondială", a declarat preşedintele chinez.

În mod interesant, referindu-se la problemele actuale, preşedintele a vorbit mult despre creşterea economică din ţară, care este, bineînţeles, cheia succesului său şi al Chinei, dar lipsa echilibrului, dezechilibrul privind unde anume este creşterea, inegalitatea averilor, reprezintă o mare problemă pentru el, pentru că Xi Jinping trebuie să se asigure că statul continuă să crească şi el continuă să crească.

Dar cheia conducerii lui Xi Jinping este ca toţi cetăţenii Chinei să beneficieze de această creştere.


Etichete ChinaXi JinpingPartidul Comunist ChinezcongresdiscurspoliticăAsia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live