Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

11 Octombrie 2010
Vizualizari: 1485
Comentează add

La consultările de la Cotroceni, şeful statului a solicitat executivului să ia măsuri pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europene şi a avertizat asupra riscurilor menţinerii actualului ritm de absorbţie.

Preşedintele cere guvernului prioritizarea investiţiilor

sorin-motatu

Traian Băsescu la consultările de la Cotroceni. Foto: Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Emil Boc, la consultările de la palatul Cotroceni, să stabilească priorităţile din cele aproximativ 45.000 de investiţii cuprinse în bugetul de stat în funcţie de resursele de finanţare existente.

Potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale, şeful statului a solicitat executivului să ia măsuri pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europene şi a avertizat asupra riscurilor menţinerii actualului ritm al absorbţiei acestora.

Preşedintele a susţinut şi ideea stimulării pieţei de capital şi prin privatizarea, prin intermediul bursei, a unor pachete minoritare de acţiuni deţinute de stat.


Reprezentantii PDL, UNPR, UDMR şi cei ai minorităţilor au anunţat că susţin modificarea vârstei de pensionare pentru femei la 63 de ani, propusă de preşedinte, şi adoptarea cât mai rapid a Legii pensiilor, retrimisă de şeful statului în Parlament.

În perspectiva priorităţilor legislative, PDL susţine urgenţa adoptării legilor pensiilor, educaţiei şi salarizării unitare, a afirmat Emil Boc.

"Putem avea, cu privire la legea educaţiei şi legea salarizării, în analiză în vederea promovării, inclusiv asumarea răspunderii.

"Cred că aceste două legi nu pot suferi amânare - atât legea educaţiei, care se află de atâta vreme în dezbatere publică, inclusiv în dezbatere parlamentară, fiind adoptată de o cameră, dar, din nefericire, blocată la Senat şi de care depinde reforma sistemului educaţional, cât şi legea salarizării personalului bugetar, lege de care depinde atât bugetul de stat, cât şi salariul bugetarilor pe anul 2011", a spus Emil Boc.

Partidele de opoziţie - PSD, PC şi PNL - nu au participat la consultările de la Palatul Cotroceni.


Etichete Traian BăsescuEmil BocconsultăriguvernpartidePDLUDMRUNPR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live