Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

11 Mai 2018
Vizualizari: 526
Comentează add

Preşedintele Comisiei, Jean Claude Juncker, s-a arătat dezamăgit de resentimentele generate de criza migranţilor, resentimente despre care a afirmat că le credea depăşite.

Preşedintele CE se arată îngrijorat de ascensiunea populismului în UE

mihaela-mihai

  Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Foto: ec.europa.eu.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi cel al parlamentului comunitar, Antonio Tajani, şi-au exprimat îngrijorarea faţă de ascensiunea populismului în unele state ale Uniunii. Cei doi participă la Florenţa, în Italia, la un forum european.

Preşedintele Comisiei, Jean Claude Juncker, s-a arătat dezamăgit de resentimentele generate de criza migranţilor, resentimente despre care a afirmat că le credea depăşite, dar care au oferit populiştilor şi naţionaliştilor material pentru a sfida solidaritatea europeană.

La rândul său, şeful legislativului comunitar, Antonio Tajani, de origine italiană, a vorbit despre ieşirea din zona euro ca despre, cităm, o încercare de a-ţi trage singur un glonţ în picior.

El a refuzat însă să facă orice apreciere în legătură cu perspectivele formării unui guvern anti-sistem la Roma, între mişcarea populistă 5 stele şi partidul Liga, de dreapta, relatează France Presse. 

 

Etichete Antonio TajaniJean Claude JunckerpopulismParlamentul EuropeanComisia Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live