Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Martie 2019
Vizualizari: 341
Comentează add

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a făcut declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă după discuţiile preşedintelui chinez, Xi Jinping, cu liderii europeni.

Preşedintele CE cere Beijingului un acces mai mare la pieţele chineze

sergiu-stet

  Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Foto: ec.europa.eu.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut Chinei să acorde companiilor din Uniunea Europeană un acces mai mare la pieţele sale.

BBC transmite că domnul Juncker a făcut declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă, după convorbirile purtate la Paris între preşedintele chinez, Xi Jinping, şi lideri europeni.

"Aş vrea să stabilim între China şi Uniunea Europeană o reciprocitate mai bine articulată decât în prezent, pentru că firmele europene trebuie să beneficieze de acelaşi grad de deschidere, în privinţa accesului la pieţele din China, precum cel pe care companiile chineze îl găsesc în Europa", a spus Juncker.

Potrivit corespondenţilor BBC, Europa pare să adopte o poziţie mai dură faţă de tot mai puternicul stat chinez. Domnul Xi a subliniat că cele două părţi ar trebui să îşi depăşească suspiciunile.


Etichete Jean-Claude JunckerXi JinpingComisia EuropeanăBeijingChina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live