Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iulie 2017
Vizualizari: 668
Comentează add

Apelul lui Junker intervine după discursul dur, rostit în ajun, de preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan, la comemorarea unui an de la tentativa de lovitură de stat.

Preşedintele CE a cerut Turciei să respecte valorile democratice

radiojurnal

 Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Foto: ec.europa.eu.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut, azi, Turciei să respecte valorile democratice, în cazul în care doreşte să adere, la un moment dat, la Uniunea Europeană.

Apelul lui Junker intervine după discursul dur, rostit în ajun, de preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan, la comemorarea unui an de la tentativa de lovitură de stat.

Reporter: Adriana Leu - Şeful Comisiei Europene afirmă într-un articol publicat de ziarul german "Bild" că oferta de aderare rămâne deschisă, dar a atras atenţia că o uniune a drepturilor omului, libertăţii presei şi a statului de drept nu este compatibilă cu arestarea jurnaliştilor şi plasarea lor, fără judecată, în regim de izolare de luni de zile.

Potrivit France Presse, este o referire la cazul unui jurnalist germano-turc, acuzat de Ankara că ar sprijini terorismul.

Încercare unui grup de militari de a-l înlătura de la putere pe Erdoğan a fost urmată de epurări masive în armată, justiţie, educaţie şi presă împotriva presupuşilor susţinători ai unui predicator musulman refugiat în Statele Unite, pe care guvernul turc îl acuză că a instigat lovitura de stat.

Aseară, preşedintele Erdoğan a promis în faţa sutelor de mii de susţinători adunaţi la Istanbul că-i va nimici pe trădători şi s-a pronunţat din nou pentru introducerea pedepsei cu moartea.


Etichete presedintele ceturciavalori democraticeJean-Claude Juncker

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live