Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Septembrie 2013
Vizualizari: 986
Comentează add

În cursul dimineţii, Valeriu Zgonea a avut discuţii cu autorităţile locale, cu mineri şi cu reprezentanţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, în vizită la Roşia Montană

radiojurnal

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Foto arhivă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vizitează astăzi carierele de la Roşia Montană, după ce, în cursul dimineţii, a avut discuţii cu autorităţile locale, cu mineri şi cu reprezentanţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation.

Aceştia din urmă au dat din nou asigurări că toate standardele de mediu vor fi respectate şi că, în perioada de pregătire a intrării în exploatare, vor fi înfiinţate 2.300 de locuri de muncă, transmite reporterul nostru Ioana Tănase.

Săptămâna viitoare parlamentarii din Comisia specială pentru proiectul de lege privind Roşia Montană se vor afla şi ei în zonă.

Conform deciziei conducerii Parlamentului, până la 1 octombrie se vor depune amendamente la Comisie din partea senatorilor şi deputaţilor, iar până în data de 20 octombrie urmează să fie elaborat un raport asupra proiectului de lege propus de Guvern.

Protest în Bucureşti

În Capitală mii de oameni au format sâmbătă seară un lanţ în jurul Palatului Parlamentului în semn de protest faţă de proiectul Roşia Montană.

În acest week end se încheie a treia săptămână de acţiuni care au loc în Bucureşti împotriva exploatării.

Protestatarii au cerut şi s-mbătă retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din zonă, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation, interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea iniţiatorilor proiectului de lege.


Etichete Valeriu ZgoneaRoşia Montanăprotestexploatarecianuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live