Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

16 Septembrie 2021
Vizualizari: 621
Comentează add

Preşedintele bulgar, Rumen Radev, l-a numit din nou azi pe Stefan Ianev în fruntea unui guvern interimar.

Preşedintele bulgar l-a numit pe S. Ianev în fruntea unui guvern interimar

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

    Foto - arhivă

Preşedintele bulgar, Rumen Radev, l-a numit din nou azi pe Stefan Ianev în fruntea unui guvern interimar care să conducă Bulgaria până la alegerile legislative anticipate prevăzute pentru 14 noiembrie.
 
Este a treia rundă de alegeri legislative organizate în acest an, după cele din aprilie şi iulie, care nu au dus la un rezultat concludent.
 
Cel mai longeviv guvern interimar în istoria Bulgariei îşi va continua activitatea încă cel puţin trei luni. Principala sa sarcină va fi organizarea celui de-al treilea scrutin parlamentar din acest an, ce va avea loc pe data  de 14 noiembrie, concomitent cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.
 
Preşedintele Rumen Radev a avertizat că oponenţii săi politici vor apelat la greve şi proteste, în scopul de a îngreuna activitatea executivului.
 
Din noua echipă, condusă de consilierul prezidenţial Stefan Ianev, au lipsit cei mai populari doi miniştri, al economiei, Kiril Petkov, 42 la sută aprobare în sondaje şi de finanţe, Asen Vasilev, 31 la sută, ambii absolvenţi Harvard.
 
Cei doi au scos la iveală scheme de corupţie de sute de milioane în sectorul bancar şi în cel al infrastructurii rutiere.
 
Petkov şi Vasilev vor participa cu echipa lor în alegerile parlamentare pe mandatul unui alt partid sau coaliţie, pentru că timpul nu le va ajunge de a înregistra o formaţiune proprie.
 
Aşa a procedat ex-ţarul Simion de Saxa Coburg Gotha în 2001 şi a câştigat alegerile parlamentare. 
 

Etichete bulgariastefan ianevguvern interimarRumen Radev(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live