Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 August 2019
Vizualizari: 507
Comentează add

Incendiile de păduri din Amazonul brazilian, care reprezintă mai mult de jumătate din cea mai mare pădure tropicală a lumii, au crescut în acest an cu 83% .

Preşedintele Braziliei ar putea mobiliza armata ptr stingerea incendiilor

radiojurnal

 

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat, ieri, că ar putea mobiliza armata pentru a ajuta la stingerea incendiilor care se răspândesc în pădurea amazoniană.

Potrivit Reuters, Bolsonaro a făcut această declaraţie pe fondul unei condamnări mondiale tot mai mari.

Preşedintele Braziliei susţinuse iniţial că incendiile sunt naturale pentru ca, apoi, să acuze de producerea lor, fără să aducă dovezi, organizaţiile neguvernamentale.

Pentru prima dată, însă, joi, preşedintele brazilian a recunoscut că în spatele unora din incendii s-ar putea afla fermierii care urmăresc să elibereze terenuri pentru păşuni sau plantaţii.

Reuters notează că este posibil ca fermierii să fi avut parte de cel puţin o încurajare tacită din partea preşedintelui de dreapta al ţării, care a preluat puterea în ianuarie.

Conform datelor guvernamentale, incendiile de păduri din Amazonul brazilian, care reprezintă mai mult de jumătate din cea mai mare pădure tropicală a lumii, au crescut în acest an cu 83% şi numai în ultima săptămână sateliţii au depistat peste 9.500.

 

Etichete incendiiamazonPreşedintele BrazilieiJair Bolsonaro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live