Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Decembrie 2019
Vizualizari: 707
Comentează add

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a anunţat desfăşurarea de alegeri extraordinare pentru organul legislativ azer la 9 februarie.

Preşedintele Azerbaidjanului a dizolvat Parlamentul

sergiu-stet

 

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a dizolvat joi, 5 decembrie, Parlamentul republicii şi a anunţat desfăşurarea de alegeri extraordinare pentru organul legislativ azer la 9 februarie.

TASS transmite că o dispoziţie în acest sens a fost publicată pe site-ul preşedintelui Azerbaidjanului. Cu iniţiativa dizolvării Milli Mejlis au venit, la sfârşitul săptămânii trecute, deputaţii din partea partidului de guvernământ "Yeni Azərbaycan" care formează majoritatea parlamentară.

Ei au motivat iniţiativa lor prin necesitatea sprijinirii reformelor preşedintelui azer, a restructurării puterii legislative și a întineririi componenței parlamentului. Iniţiativa a fost sprijinită, de asemenea, de deputaţii independenţi şi din opoziţie.

Milli Mejlis (Parlamentul unicameral) al Azerbaidjanului este format din 125 de deputaţi, care sunt aleşi pentru o perioadă de cinci ani în urma alegerilor generale şi directe.

Parlamentul actual a fost format în urma alegerilor de la 1 noiembrie 2015. Următoarele alegeri parlamentare ar fi trebuit să aibă loc în luna noiembrie 2020.


Etichete Ilham AlievAzerbaidjanparlamentalegeriYeni AzərbaycanMilli Mejlis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live