Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Mânzală

26 August 2013
Vizualizari: 1395
Comentează add

Într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, şeful statului a atras atenţia guvernului asupra creşterii alarmante a şomajului precum şi a scăderii investiţiilor străine.

Preşedintele avertizează asupra creşterii alarmante a şomajului

mira-manzala

Preşedintele Traian Băsescu. Foto: Arhivă.

Preşedintele Traian Băsescu atrage atenţia guvernului asupra creşterii alarmante a şomajului, care în luna iunie a ajuns la 7,6%.

Într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, şeful statului a precizat că la acest procent se mai adaugă pierderea în luna trecută a 29 de mii de locuri de muncă, ceea ce va face ca analiza Eurostat de la nivelul lunii iulie să ateste o rată a şomajului de aproximativ 8%.

"Şomajul este în creştere, românii sunt tot mai mult preocupaţi de siguranţa locului de muncă şi tot mai mulţi se întreabă dacă îşi pierd sau nu locul de muncă. Aş vrea să vă dau câteva cifre.

"Când acest guvern condus de Victor Viorel Ponta a preluat guvernarea, şomajul în România, conform ESA, era de 6,7 %. În luna iunie, tot conform măsurătorilor în sistem ESA, şomajul în România ajunsese la 7,6%", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai arătat că şi investiţiile străine au scăzut semnificativ în acest an.

"Un alt semnal de alarmă extrem de serios este legat de faptul că investiţiile străine pe primele 6 luni ale anului au scăzut cu aproape 20% - cifra exactă este 19,4% - ceea ce înseamnă că simultan cu reducerea investiţiilor din bugetul de stat acesta este rezultatul, creştere de şomaj", a spus preşedintele.

În ceea ce priveşte utilizarea fondurilor europene, şeful statului a acuzat guvernul că nu are o strategie în acest sens şi că nu are capacitatea de analiză asupra situaţiei ţării.

"De asemenea, mă îngrijorează faptul că, până acum, deşi intrăm în luna septembrie, guvernul nu a finalizat o formă acceptabilă pentru Acordul de parteneriat cu Comisia Europeană, acord care vizează utilizarea fondurilor europene, începând cu 1 ianuarie 2014", a mai adăugat Traian Băsescu.


Etichete Traian BăsescuşomajVictor PontaEurostatinvestiţiiguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live