Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

13 Februarie 2015
Vizualizari: 1532
Comentează add

Președintele Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă oficial sub acuzare pentru obstrucționarea justiției.

Președintele Argentinei, pus sub acuzare

razvan-stancu

Președintele Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner. Foto: facebook.com/CFKArgentina.

Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă oficială sub acuzare vineri pentru că ar fi obstrucţionat justiţia şi ar fi acoperit implicarea Iranului într-un atac din 1994 asupra unui centru al comunităţii evreieşti din Buenoes Aires soldat cu moartea a 85 de persoane, relatează AFP şi DPA citate de Agerpres.

Procurorul Gerardo Pollicita a pus-o sub acuzare pe Cristina Kirchner în legătură cu o plângere pe care procurorul Alberto Nisman a înaintat-o la 14 ianuarie.

Procurorul Alberto Nisman, care investiga atacul asupra Centrului Asociaţiei Mutuale Israel Argentina (AMIA) de 11 ani, a fost găsit mort în apartamentul său, în condiţii misterioase, patru zile mai târziu, la 18 ianuarie.

Nisman a fost descoperit într-o baltă de sânge, cu un pistol lângă el, în apartamentul său din Puerto Madero, un cartier de lux din capitala Buenos Aires.

Ulterior, un alt procuror a precizat că Alberto Nisman, al cărui deces a stârnit un val de emoţie în Argentina, ar fi intenţionat un timp să ceară plasarea în detenţie a Cristinei Kirchner, sub acuzaţia de obstrucţionare a justiţiei.

Ministerul de externe argentinian Hector Timerman şi alţi doi politicieni proguvernamentali au fost de asemenea inculpaţi în acest caz.


Etichete ArgentinapresedinteacuzareprocurorCristina Fernandez de KirchnerGerardo PollicitaBuenos AiresatacjustitieIranevreiAlberto NismanHector Timermanministru de externedecespistol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live