Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

13 Martie 2020
Vizualizari: 304
Comentează add

Consultările cu partidele parlamentare încep la ora 13. Şeful statului a cerut Parlamentului să acorde atenţie sporită acestui subiect.

Președintele are azi consultări cu partidele pentru desemnarea unui premier

andrei-serban

 Preşedintele Kalus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va consulta cu partidele parlamentare, începând de astăzi de la ora 13, după ce premierul desemnat, Florin Cîţu, şi-a depus mandatul. Şeful statului a cerut Parlamentului să acorde atenţie sporită acestui subiect.

Liderul PNL de la Camera Deputaților, Florin Roman, a precizat că Ludovic Orban are mandatul partidului de a negocia o majoritate parlamentară.
"Ludovic Orban este un om cu o putere de muncă fantastică. Este preşedintele partidului, poate aduna toată puterea. Prioritatea noastră numărul 1 este lupta împotriva epidemiei", a spus Florin Roman.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, crede că o nouă nominalizare a lui Ludovic Orban este o soluţie proastă, dar că ar putea totuşi să fie susţinută în anumite condiţii.

"Este o variantă care poate crea o majoritate în Parlament. Nu sunt ferm convins că am vota-o, vom vedea şi componenţa guvernului. În primul rând, dacă rămâne domnul Costache, cu certitudine e o variantă pe care nu o vom vota. Cea mai bună variantă ar fi un guvern de uniune naţională, condus de către un prim-ministru tehnocrat", susține Marcel Ciolacu.

Liderul USR, Dan Barna, a precizat că Alianţa USR-PLUS îl va propune tot pe Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru.

"Alianţa USR-PLUS are propuneri de premier, este propunerea de premier Dacian Cioloş. Vom face tot ce depinde de noi în zilele următoare, pentru a ieşi din această criză, în care vechea clasă politică insistă să ţină România, insistă cu iresponsabilitate în acest moment", a declarat USR, Dan Barna. 

Şi PMP crede că tot Traian Băsescu poate să fie un premier bun, dar nu exclude susţinerea şi a unei alte propuneri.

"Noi punem interesul ţării, mai presus decât un interes politicianist mărunt sau al unui partid. Noi vom susţine orice Guvern, capabil să-şi asume responsabilitatea de a parcurge această perioadă dificilă pentru România, într-un moment de pericol", a declarat Deputatul Marius Paşcan.

Liderul Pro România, Victor Ponta, crede că un premier propus de PSD şi ALDE ar trebui să fie susţinut.

"Dacă PSD-ALDE propun un candidat de premier, cred că suntem obligaţi să dăm dovadă de responsabilitate, să propunem un premier serios şi o echipă serioasă, să o votăm şi să ne ocupăm noi de ceea ce PNL trebuia să se ocupe şi au dezertat", a declarat Victor Ponta.

Din partea ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, crede că şi noile consultări sunt inutile pentru că preşedintele României va face o nouă propunere care nu o să fie serioasă.


Etichete consultăripartide parlamentareKlaus IohannispremierFlorin CîţuFlorin Roman,Marcel Ciolacu,USRDan Barna,Victor Ponta:

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live