Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

29 Aprilie 2021
Vizualizari: 219
Comentează add

Preşedintele american a rostit primul discurs în fața Congresului, în ajunul pragului simbolic al primelor 100 de zile de mandat.

Preşedintele american Joe Biden, 100 de zile de mandat

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Președintele SUA, Joe Biden.              Foto: Arhivă.

Revenirea Americii pe scena internațională, răspunsul la pandemia de coronavirus, planul de redresare economică, dar și avertismente ferme față de Rusia și China s-au regăsit în primul discurs rostit ieri de preşedintele american, Joe Biden, în fața Congresului, în ajunul pragului simbolic al primelor 100 de zile de la preluarea mandatului.

Joe Biden: Pot raporta națiunii: America progresează din nou, transformând pericolul în speranță, criza - în oportunitate, regresul - în forță. 100 de zile de când am depus jurământul, am ridicat mâna de pe Biblie și am moștenit o națiune în criză; cea mai severă pandemie într-un secol, cea mai gravă criză economică de la marea recesiune, cel mai grav atac împotriva democrației noastre de la Războiul Civil. 

Joe Biden s-a referit la trei dintre promisiunile sale din campanie: contracararea pandemiei de coronavirus, relaxarea tensiunilor de la Washington în urma atacului asupra Capitoliului, din 6 ianuarie, și restaurarea încrederii populației în guvern. Președintele Biden a adresat un mesaj întregii lumi.

Joe Biden: În convorbirile mele cu liderii lumii, și am vorbit cu 37-38 dintre ei, le-am spus că America s-a întors; și știți ce mi-au spus? Vedem că America a revenit, dar pentru cât timp? Dragi americani, trebuie să demonstrăm nu numai că am revenit pe scena mondială, dar că am revenit ca să rămânem.

Președintele Biden a adresat, între altele, un mesaj direct preşedintelui Putin.

Joe Biden: I-am spus foarte clar lui Putin că nu urmărim escaladarea, dar că acțiunile Rusiei vor avea consecințe.


Etichete (ii)bidenmandat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live