Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Septembrie 2019
Vizualizari: 291
Comentează add

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat, printr-o postare pe o reţea de socializare, că l-a demis pe consilierul său pentru securitate naţională, John Bolton.

Preşedintele american, Donald Trump, l-a demis pe John Bolton

florin-lepadatu

 

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat, printr-o postare pe o reţea de socializare, că l-a demis pe consilierul său pentru securitate naţională, John Bolton.

Considerat a fi un adept al unei politici dure a Statelor Unite în dosare ca Iranul şi Coreea de Nord, John Bolton a fost cel de-al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Donald Trump şi a ocupat această poziţie aproape un an şi jumătate.

Bolton a contrazis, pe Twitter, varianta preşedintelui american cu privire la demitere, afirmând că îşi oferise demisia încă de luni.

Corespondenţă din Washington, reporter Doina Saiciuc: "Liderul de la Casa Albă a avut semnificative dezacorduri cu consilierul său pentru securitate naţională de linie dură cu privire la Iran, Coreea de Nord şi Afganistan.

Deşi existau de mult timp speculaţii cu privire la relaţia lui John Bolton cu preşedintele, demiterea lui abruptă i-a luat prin surprindere pe mulţi la Casa Albă.

Cu numai o oră înaintea tweet-ului preşedintelui Trump, biroul de presă al Casei Albe anunţase că Bolton se va alătura într-o conferinţă de presă secretarului de stat Mike Pompeo şi secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Plecarea lui Bolton de la Casa Albă vine într-un moment de provocări pe scenă mondială pentru Administraţia Trump, cu necesare şi presante decizii pe o serie de teme de politică externă şi cu mai puţin de două săptămâni înaintea Adunării Generale a Naţiunilor Unite."


Etichete Donald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live