Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

11 Octombrie 2019
Vizualizari: 651
Comentează add

Şeful statului a precizat că este destul de clar că lucrurile se îndreaptă spre un guvern PNL sau construit în jurul acestui partid.

Președintele a anunțat că va nominaliza un premier la începutul săptămânii

oana-bala

 Preşedintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

România are nevoie în următoarea perioadă un guvern de tranziţie, care să îşi intre cât mai repede în rol, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, care a subliniat că ar prefera un cabinet politic.

El a precizat că va propune noul premier cel mai târziu marţi, iar acesta nu va fi din PSD.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că luni sau cel târziu marți va desemna un prim-ministru, după ce se va mai consulta odată cu partidele parlamentare într-o formulă mai restrânsă. Şeful statului a precizat că este destul de clar că lucrurile se îndreaptă spre un guvern PNL sau construit în jurul acestui partid și a adăugat că este urgent să se instaleze un nou executiv care va fi unul de tranziție.

Acest guvern trebuie să pregătească bugetul pentru anul viitor și să asigure organizarea în bune condiții a alegerilor prezidențiale, a mai spus președintele României și a dat asigurări că nu vor exista tăieri de salarii și pensii.

Pe de altă parte, a afirmat că personal sprijină varianta alegerilor anticipate după ce le prezidențiale, însă acest lucru este greu de realizat întrucât Constituția nu favorizează anticipatle fără o majoritate solidă în Parlament.


Etichete Klaus Iohannis,guvernpremiercabinetanticipate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live