Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Septembrie 2019
Vizualizari: 461
Comentează add

Preşedintele PNL anunţă depunerea în parlament a moţiunii de cenzură la adresa guvernului.

Preşedintele PNL anunţă depunerea în parlament a moţiunii de cenzură

radiojurnal

La Cluj-Napoca, în cadrul unei reuniuni a liberalilor, preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că moţiunea de cenzură a opoziţiei la adresa guvernului condus de Viorica Dăncilă va fi depusă mâine la parlament. Aflăm acum cum se poziţionează partidele parlamentare:

Reporter Iulia Gherman - Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că moţiunea de cenzură este semnată de 237 de parlamentari, în condiţiile în care pentru a fi adoptat de parlament documentul are nevoie de 233 de voturi favorabile. Liderul liberalilor precizează că demersul de înlăturare a guvernului Dăncilă este sprijinit de opoziţie, dar şi de mai mulţi social-democraţi.
Preşedintele USR, Dan Barna, subliniază că actuala guvernare nu face bine României şi spune că parlamentarii partidului vor vota la vedere, pentru a nu exista vreun echivoc.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declară la rândul său că senatorii şi deputaţii Uniunii vot vota pentru moţiunea de cenzură.
Declaraţii similare au fost făcute de reprezentanţii PMP, ALDE şi PRO România.
De cealaltă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirmă că moţiunea de cenzură nu va obţine numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată, pentru că nu prezintă un program de guvernare şi o propunere de premier. PSD precizează că parlamentarii partidului vor participa la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar nu-şi vor exprima opţiunea prin vot.
Potrivit prevederilor constituţionale, moţiunea de cenzură este dezbătută şi supusă aprobării parlamentului după trei zile de la data la care a fost prezentată în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.
 


Etichete Iulia Ghermanmotiune cenzuraKlaus IohannisLudovic Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live