Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA MINUT Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Bîrsan, Miercurea Ciuc

29 Iulie 2018
Vizualizari: 903
Comentează add

Reacţie a preşedintelui PMP, Eugen Tomac, la declaraţiile oficialilor ungari prezenţi la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad

Președintele PMP, reacție la declarațiile oficialilor ungari

angela-birsan-miercurea-ciuc

Foto: eugentomac.ro.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, le cere preşedintelui României, Klaus Iohannis şi primului ministru, Viorica Dăncilă să reacţioneze faţă de declaraţiile oficialilor ungari prezenţi zilele acestea, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad.

Liderul PMP spune că după 1990, România a integrat comunitatea maghiară în structurile politice ale statului şi că aceasta are acces la ceea ce este important pentru o minoritate: educaţie în limba maternă şi la resursele pe care statul român le oferă pentru a-şi păstra identitatea. 

Eugen Tomac: Considerăm că s-au depăşit limitele relaţiilor diplomatice atunci când vicepremierul Zsolt Semjén spune că n-ar mai dori ca România, respectiv Ministerul de Externe să invite ambasadorul Ungariei de Ziua Naţională a României. Să vii aici în România în anul 2018 şi să transmiţi asemenea semnale de dispreţ faţă de statul român mi se pare prea mult. Motiv pentru care îi cerem atât preşedintelui Klaus Iohannis, cât şi premierului Dăncilă să reacţioneze imediat.


Realizator: Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a declarat ieri la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad că, pentru maghiari, Centenarul Marii Uniri nu reprezintă "un moment festiv".

El a afirmat că doreşte să aibă "o relaţie bună şi specială" cu fiecare partid politic din România şi a deplâns absenţa de la acest eveniment a liderilor politici de la Bucureşti.


Etichete eugen tomacpmpbaile tusnadungariaviktor orbancentenarklaus iohannisviorica dancilaZsolt Semjén

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live