Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

18 August 2019
Vizualizari: 460
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis începe, mâine, o vizită de lucru în Statele Unite, a doua din mandatul său, după cea din iunie 2017.

Preşedintele Klaus Iohannis începe luni o vizită de lucru în SUA

oana-bala

Foto: Arhivă/ Administratia prezidentiala

Preşedintele Klaus Iohannis începe, mâine, o vizită de lucru în Statele Unite, a doua din mandatul său, după cea din iunie 2017.

Pe agendă se află dezvoltarea parteneriatelor bilaterale în probleme de securitate şi energie, dar şi vizele pentru cetăţenii români.

Preşedintele României şi-a exprimat speranţa că legislaţia privind energia, care i-a nemulţumit pe investitorii străini, inclusiv americani, va fi schimbată, în contextul în care a remarcat că există o disponibilitate la nivel de guvern de a repara anumite chestiuni ale Ordonanţei 114 şi ale Legii offshore, care, în opinia sa, nu au fost bine gândite.

La Washington, şeful statului doreşte să discute cu preşedintele Donald Trump şi despre efectivele de militari americani din România, precizând că ţara noastră are posibilitatea de a găzdui mai mulţi militari din SUA.

Totodată, la întâlnirea cu omologul american, va reitera invitaţia adresată acestuia de a vizita România.

Vizita de lucru a preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă este a doua din acest mandat, după cea din iunie 2017, şi survine în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi 15 ani de apartenenţă la NATO.


Etichete iohannissuavizita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live