Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Iunie 2021
Vizualizari: 149
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis a participat la o dezbatere online privind viitorul Europei, organizată de grupul Partidului Popular din Parlamentul European.

Președintele Klaus Iohannis a participat la o dezbatere online

florin-lepadatu

Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Planul Național de Redresare și Reziliență a fost întocmit ținând cont de nevoile de dezvoltare ale României, dar și de obiectivele stabilite la nivelul Uniunii - afirmă președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a participat la o dezbatere online privind viitorul Europei, organizată de grupul Partidului Popular din Parlamentul European.


Reporter: Oana Bâlă - "Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre perspectivele care au fost luate în considerare atunci când a fost creat Planul Național de Redresare și Reziliență.


Klaus Iohannis: În ceea ce privește România, am fost preocupați constant, în timpul procesului de negociere la nivel european, de asigurarea unei cantități considerabile de resurse care ar putea susține, în continuare, nevoile noastre privind investițiile și dezvoltarea, alături de stabilirea bazei pentru pregătirea economiei și societății noastre, pentru cererile viitorului, inclusiv tranzițiile la digital și la economia verde. În mod similar, atunci când am realizat Planul Național de Redresare și Reziliență ne-am concentrat să asigurăm un echilibru între nevoile și prioritățile naționale, inclusiv infrastructura, sănătatea și educația, și cerințele și obiectivele care au fost stabilite prin acord în cadrul Planului European de Redresare.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a spus că rămâne un eurooptimist și a subliniat că și cetățenii României susțin proiectul european. În opinia sa, ceea ce a realizat Uniunea Europeană până acum oferă o bază solidă care o va ajuta să facă față viitoarelor provocări și oportunități."


Etichete klaus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live