Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Septembrie 2019
Vizualizari: 800
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că a blocat activitatea guvernului, prin refuzul de a numi miniştri interimari.

Preşedintele Iohannis ”a blocat activitatea guvernului”

radiojurnal

Palatul Victoria. Foto: Arhivă

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că a blocat activitatea guvernului, prin refuzul de a numi miniştri interimari pentru portofoliile eliberate de cei trei foşti miniştri ai ALDE.

Şefa executivului a arătat ca exemplu al acestui blocaj imposibilitatea de a adopta o ordonanţă de urgenţă prin care să prelungească termenul pentru înscrierea în registrul electoral a românilor din străinatate. Din acest motiv, guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între executiv şi preşedintele României.

Viorica Dăncilă: Aştept ca domnul preşedinte să vină cu o decizie care să arate că vrea o Românie normală, o Românie în care şi guvernul funcţionează aşa cum ar trebui. Am trimis către Curtea Constituţională. Noi, în sesizare, am vorbit şi despre cele cinci propuneri pentru miniştrii PSD, pentru că încă nu avem o motivaţie pentru respingere. Ar trebui să vedem această sesizare şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pe viitor, a stabili nişte reguli, pentru că eu cred că, dincolo de lupta politică, nu este nevoie şi nu este oportun să blocăm activitatea guvernului.

Curtea Constituţională a înregistrat sesizarea guvernului şi a stabilit ca părţile să-şi exprime punctul de vedere până la 11 septembrie. Ulterior, Curtea va decide data la care  va dezbate sesizarea./dstanesc

 

Etichete presedinteblocajguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live