Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Februarie 2019
Vizualizari: 284
Comentează add

Preşedintele CNIMMR, Florin Jianu, critică proiectul bugetului de stat

radiojurnal

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Florin Jianu. Foto: https://www.facebook.com/florin.jianu.5

Bugetul de stat pentru acest an este fragil şi dezechilibrat, este construit pe credite de angajament, adică pe împrumuturi şi nu se regăsesc investiţiile publice în infrastructură, a declarat, astăzi, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIMMR), Florin Jianu.

El a precizat că acea creştere de 5,5%, prognozată de Guvern, este nerealistă având în vedere că şi la nivel european economiile ţărilor Uniunii Europene vor avea o creştere economică mai mică sau încetinită faţă de anul trecut.

Preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor a mai declarat că prin bugetul de stat executivul anticipează venituri din amenzi mai mari decât anul trecut şi o majorare a veniturilor din taxe. Florin Jianu apreciază că execuţia bugetară va afecta întreprinderile mici şi mijlocii şi pe cetăţeni:

Florin Jianu: Semnalul nostru de alarmă e acela că noi ştim pe cine se va descărca bugetul de stat. Se va descărca pe întreprinderile mici şi mijlocii, pe cetăţeni, pentru că ce vor face municipalităţile? Aşa cum au făcut şi anul trecut, foarte multe dintre ele vor mări taxele şi impozitele locale. O să vedem hotelieri care plătesc mai mult pe o clădire, o să vedem oameni care plătesc mai mult pe maşini, pe casele pe care le au şi aşa mai departe, pentru că bugetul trebuie să se închidă undeva. La sfârşit, serviciile vor fi mai scumpe, investiţiile vor fi sublime, dar vor lipsi cu desăvârşire şi bugetul nu va face altceva decât să plătească salariile din mediul public şi aici se închide cheltuirea banului public în 2019.


Etichete bugetpreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIMMR)Florin Jianu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live