Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Septembrie 2019
Vizualizari: 408
Comentează add

"Doamna Dăncilă încearcă din răsputeri tot felul de formule care sunt de lumea a treia, ca să evite acest vot în parlament."

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, atrage atenţia

florin-lepadatu

 Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Arhivă.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, atrage atenţia, în două scrisori deschise transmise premierului, respectiv preşedintelui Klaus Iohannis, că, în baza unei decizii din 3 septembrie a Biroului Politic Central al partidului, orice persoană care acceptă o funcţie publică la propunerea altui partid îşi pierde automat calitatea de membru ALDE.

În plus, aminteşte Călin Popescu-Tăriceanu, în 26 august conducerea formaţiunii sale a votat denunţarea protocolului cu PSD şi retragerea din coaliţia de guvernare.

În consecinţă, noile propuneri ale premierului încalcă prevederile constituţionale, iar ALDE îi cere şefului statului să ţină cont de acest lucru.

Călin Popescu-Tăriceanu: "Cei care încearcă acest demers îl fac ca persoană individuală, nu îl fac în calitate de membri ALDE, asta trebuie să ştie şi doamna Dăncilă, şi ei.

Doamna Dăncilă încearcă din răsputeri tot felul de formule care sunt de lumea a treia, ca să evite acest vot în parlament.

Doamna Dăncilă a încălcat prevederile constituţionale şi nu respectă decizia pe care noi am luat-o - de a ieşi de la guvernare", relatează Rador.


Etichete Călin Popescu-Tăriceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live