Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Popușoi, Radio Chișinău

22 Noiembrie 2021
Vizualizari: 227
Comentează add

Vizită are loc în contextul marcării în acest an a 30 de ani de la stabilirea de relaţii diplomatice între Bucureşti şi Chişinău.

Preşedinta Republicii Moldova va face prima sa vizită oficială la București

cristina-popusoi-radio-chisinau

  Maia Sandu. Foto: radiochisinau.ro

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează marți, 23 noiembrie, prima sa vizită oficială la Bucureşti, în calitate de şef de stat la invitaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis.
 
Vizită are loc în contextul marcării în acest an a 30 de ani de la stabilirea de relaţii diplomatice între Bucureşti şi Chişinău.
 
Analistul politic de la Bucureşti, Iulian Chifu, despre aşteptările pe care le are România de la această vizită.
 
"Există un anumit tip de presiune, presiune din partea alegătorilor, pentru că multe din fondurile care au fost virate către Republica Moldova fac parte din taxele contribuabilului român", consideră Iulian Chifu.
 
Editorialistul Nicolae Negru remarcă ajutorul României, oferit în toate momentele complicate prin care a trecut Republica Moldova. În opinia acestuia, vor fi discutate proiecte bilaterale, educaţionale şi ar trebui abordată problema dependenţei energetice fatale faţă de Gazprom.
 
"Aceşti 30 de ani s-au împlinit de la stabilirea relaţiilor diplomatice sau mai bine zis de atunci când a fost recunoscută de fapt Republica Moldova de către România. Trebuie, în sfârşit, Chişinăul şi Bucureştiul să se aşeze la o masă şi să vadă ce e de făcut mai departe, fiindcă de sine stătător Republica Moldova s-a demonstrat în aceşti 30 de ani că nu se prea descurcă. Deci, ce facem? Insistăm pe această cale a independenţei sau poate ne gândim la nişte proiecte concrete de apropiere şi de ce nu, poate într-un viitor să ajungem totuşi să eliminăm aceste consecinţe ale Pactul Ribbentrop-Molotov", a declarat Nicolae Negru.
 
 
 

Etichete ChișinăuNicolae NegruGazpromKlaus IohannisMaia SanduRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live