Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

8 Aprilie 2022
Vizualizari: 598
Comentează add

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că uciderea civililor din orașul ucrainean Bucea a arătat "fața crudă" a armatei președintelui rus Vladimir Putin.

Președinta CE: Uciderea civililor din Bucea arată fața crudă a armatei ruse

radio-romania-actualitati

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen în orașul ucrainean Bucea. FOTO: twitter.com/vonderleyen.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că uciderea civililor din orașul ucrainean Bucea a arătat "fața crudă" a armatei președintelui rus Vladimir Putin şi a promis să sprijine Kievul în apărarea "graniței Europei", tranmsite Reuters.

În timpul unei vizite la Bucea, unde anchetatorii criminaliști au început să exhumeze cadavre dintr-o groapă comună, dna von der Leyen a părut vizibil mișcată de ceea ce a văzut într-un oraș în care oficialii ucraineni spun că sute de civili au fost uciși de forțele ruse.

Autorităţile din Rusia neagă că armata a atacat civili în războiul de peste șase săptămâni împotriva Ucrainei și au numit acuzațiile conform cărora forțele ruse au executat civili în Bucea în timp ce ocupau orașul drept un "fals monstruos" menit să denigreze armata rusă.

Adresându-se reporterilor din Bucea, Ursula von der Leyen a spus că UE va face totul pentru a sprijini Ucraina să facă "pașii necesari" pentru a-și asigura aderarea la blocul comunitar - o cerere asupra căreia președintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat în mod special.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: "Aici s-a întâmplat ceva de neconceput. Am văzut faţa crudă a armatei lui Putin. Am văzut nesăbuinţa şi inima rece cu care au ocupat oraşul", le-a spus dna von der Leyen jurnaliştilor din Bucea. "Lumea întreagă este în doliu alături de oamenii din Bucea, iar ei sunt cei care... apără granița Europei, apără umanitatea, apără democrația și, prin urmare, suntem alături de ei în această luptă importantă".


Imaginile de la Bucea au generat un efort reînnoit al națiunilor occidentale de a pedepsi Moscova pentru invazia din 24 februarie.

HARTA: Bucea, Ucraina.


Etichete Ursula von der Leyenceucrainakievbucearusiaarmataputinuefata crudacivili(RS)anchetecrime

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live