Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

13 Iunie 2022
Vizualizari: 499
Comentează add

La Ierusalim, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va avea astăzi convorbiri despre importul de gaz din Israel, care va fi lichefiat în Egipt.

Președinta CE, convorbiri la Ierusalim privind importul de gaz din Israel

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ursula von der Leyen, fotografie din iunie 2022. Foto: Arhivă/ Andreas SOLARO / AFP

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va avea astăzi la Ierusalim convorbiri despre importul de gaz din Israel, care va fi lichefiat în Egipt. Israelul îşi va dubla producția de gaze naturale până la aproximativ 40 de miliarde de metri cubi pe an.

Reporter: Dragoș Ciocîrlan - Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este așteptată în Israel, pentru o vizită de două zile. Ierusalimul și Cairo se îndreaptă spre un acord cu Bruxellesul, pentru exportul de gaz în Europa. Ambasada Uniunii Europene în Israel a anunțat că doamna Von der Leyen vine pentru a promova relațiile dintre Uniunea Europeană și Israel și cooperarea în domeniul energiei. La Ierusalim se va întâlni cu premierul Naftali Bennett, președintele Israelului, Isaac Herzog, şi ministrul de externe, Yair Lapid. Va vizita Memorialul Holocaustului de la Yad Vashem şi va primi un Doctorat Onorific de la Universitatea Ben-Gurion din Negev. Se așteaptă să îl întâlnească pe premierul palestinian Mohammad Shtayyeh, la Ramallah.

Vizita la Ierusalim intervine la câteva zile după ce Comisia Europeană a propus un acord de import de gaze din Israel, prin Egipt. Uniunea Europeană își va reduce dependența de combustibilii fosili din Rusia, în urma războiului din Ucraina. Proiectul de acord trebuie aprobat de statele membre ale Uniunii Europene.


Etichete (ii)gazeueisraelegipt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live