Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Septembrie 2021
Vizualizari: 139
Comentează add

Elemente din discursul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind starea Uniunii.

Preşedinta CE, Ursula von der Leyen, discursul privind starea Uniunii

florin-lepadatu

Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a atras miercuri atenţia, în discursul privind starea Uniunii, că sunt diferenţe mari în ce priveşte vaccinarea în statele membre şi că există riscul unei pandemii a nevaccinaţilor. Ea a îndemnat cetăţenii să se imunizeze şi a anunţat că există 1,8 miliarde de doze suplimentare de vaccin care să fie administrat ca a treia doză. Ursula von der Leyen a punctat în discurs şi faptul că pandemia a agravat inechităţile în economia europeană, subliniind care sunt acum priorităţile.


Reporter: "Ursula von der Leyen a explicat că piaţa unică este esenţială pentru redresarea economică, dar e nevoie şi de o piaţă unică digitală, iar din acest punct a trecut la problema gravă semiconductorilor, mai simplu spus, a cipurilor fără de care mai multe industrii europene au probleme, inclusiv cea auto. Așa că von der Leyen a anunțat un viitor așa-numit "act european al cipurilor", prin care să fie create capacități europene de producție care să elimine dependența de Asia. Pornind de la modul în care criza pandemică a afectat economia europeană, Ursula von der Leyen a anunțat o nouă strategie europeană pentru asistență medicală, dar și legislație pentru echitate fiscală.


Ursula von der Leyen: În economia noastră socială de piaţă este bine ca întreprinderile să obţină profit, dar să nu uităm că ele obţin profit datorită calităţii infrastructurilor noastre şi a sistemelor noastre de securitate socială şi de învăţământ. Prin urmare, este de la sine înţeles că trebuie să se achite cum se cuvine de contribuţia care le revine. Vom propune un proiect de lege care să vizeze profiturile ascunse în spatele societăţilor de tip cutie poştală şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru parafarea acordului mondial istoric privind rata minimă a impozitului pe profit.


Ursula von der Leyen a făcut şi un anunţ menit să nemulţumească Beijingul şi anume că Uniunea va interzice importul de produse obţinute prin muncă forţată şi va finanţa proiecte de infrastructură în zone ca Africa, dar care - a spus von der Leyen - să creeze legături benefice pentru oameni, şi nu drum care să lege, de exemplu, o mină deţinută de China de un port deţinut tot de China."


Etichete von der Leyenursula

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live