Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Vineri, 22 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Aprilie 2017
Vizualizari: 315
Comentează add

Efectele desfiinţării de la 1 aprilie a comisiilor de experţi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se vor resimţi lunile viitoare.

Prescrierea medicamentelor, o problemă eternă

florin-lepadatu

 

Efectele desfiinţării de la 1 aprilie a comisiilor de experţi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se vor resimţi lunile viitoare, apreciază Ileana Zâmbatu, de la Direcţia Programe a CNAS.

Ea spune că deocamdată numărul de prescrieri pentru medicamentele scumpe destinate pacienţilor cu diabet nu a crescut, datorită reticenţei medicilor diabetologi.

Ileana Zâmbatu: "Nu a crescut numărul de prescrieri şi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla în continuare, deocamdată e prematur, nu a trecut decât o lună.

Am observat că spre deosebire de perioada în care funcţionau aceste comisii există o reticenţă din partea doctorilor în prescrierea acestor medicamente, reticenţă dată de asumarea responsabilităţii, pentru că au devenit obligaţi să citească şi să aplice litera şi spiritul protocolului terapeutic."

Peste 780.000 de pacienţi au primit tratament, anul trecut, potrivit statisticilor existente. Cheltuielile totale din Programul Naţional de Diabet au depăşit 940 de milioane de lei, după cum ne-a informat reporterul RRA, Marilena Frâncu.


Etichete Medicamente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live