Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 21 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

7 Februarie 2019
Vizualizari: 316
Comentează add

"Dacă guvernele de la Chișinău și București nu vor acorda atenția cuvenită întăririi prezenței mediatice românești, proiectul de integrare europeană a Republicii Moldova va eșua".

"Presa independentă din Republica Moldova trebuie sprijinită"

iulia-gherman

 Mihai Gribincea. Foto: captură video.

În capitală a avut loc o masă rotundă privind crearea unui spațiu informațional comun România-Republica Moldova. Cu acest prilej, deputatul PNL Matei Dobrovie a declarat că Bucureștiul trebuie să susțină mai puternic presa independentă din Republica Moldova, unde cetățenii sunt supuși unui proces agresiv de manipulare și dezinformare.

El a mai vorbit despre necesitatea inființării unui nou fond de cooperare pentru sprijinirea proiectelor instituțiilor de presă independente. 

"România cred că trebuie să susțină mult mai puternic această presă independentă din Republica Moldova, în primul rând financiar. E un context extrem de complicat ca în Republica Moldova cetățenii sunt supuși unui proces agresiv de manipulare, de dezinformare. Spațiul informațional comun România-Republica Moldova este gândit să contracareze această propagandă rusească și oligarhică, să-i încurajeze peste Prut jurnalismul de calitate și mai mult decât atât, să fie un vector pentru europenizarea și democratizarea Republicii Moldova", a spus deputatul Matei Dobrovie. 

La rândul său, ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, a menționat impotanţa colaborării la nivel cultural dintre cele două state.

"Dacă guvernele de la Chișinău și București nu vor acorda o atenție cuvenită și creării unui spațiu cultural informațional comun întăririi prezenței mediatice românești în Republica Moldova, proiectul de integrare europeană a Republicii Moldova va eșua. Spun aceasta gândindu-mă la faptul că deși au trecut două decenii și jumătate de la proclamarea independenței Republicii Moldova spațiul public din Republica Moldova continuă să fie un adevărat poligon al propagandei rusești și al dezinformării", Mihai Gribincea.

Prezent la dezbateri, directorul Radio România Actualităţi, Dan Preda, a declarat că postul public de radio este interesat de menţinerea şi conştientizarea rădăcinilor şi valorilor comune ale românilor din cele două ţări, fapt demonstrat inclusiv de redeschiderea postului regional Radio Chişinău şi de transmiterea nalterată a informaţiilor.


Etichete Matei DobrovieMihai GribinceaMoldova Republicapresăromânărusăpropaganda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live