Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Aprilie 2014
Vizualizari: 1871
Comentează add

Consistoriul Eparhial a decis "suspendarea din funcţie a preotului Ioan Poenar, cu oprirea totală de la săvârşirea lucrărilor sfinte".

Preotul din Luncoiu de Sus, suspectat de evaziune

radiojurnal

Foto: Arhivă

Preotul Ioan Poenar, de la biserica ortodoxă din satul hunedorean Luncoiu de Sus, a fost suspendat de Consistoriul Eparhial al Episcopiei Devei şi Hunedoarei - organismul de judecată al episcopiei, bărbatul fiind arestat preventiv pentru 30 de zile sub învinuirea de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, printr-o decizie a Tribunalului Bihor. 

Preotul nu mai are voie să slujească sau să poarte reverendă până la finalizarea procedurilor penale, moment la care conducerea Episcopiei Devei şi Hunedoarei va lua o decizie definitivă în cazul acestuia."'Consistoriul Eparhial a decis suspendarea din funcţie a preotului Ioan Poenar, cu oprirea totală de la săvârşirea lucrărilor sfinte, deci nu are dreptul să mai săvârşească niciun fel de slujbă şi nici să poarte reverendă, până la definitivarea procesului penal şi darea unei hotărâri în cauză.

"Deocamdată, nu ne putem antepronunţa pentru că există prezumţia de nevinovăţie pe care nu o putem încălca", a declarat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, preotul Gabriel Miricescu. 

Potrivit acestuia, cazul preotului Ioan Poenar se afla pe rolul judecăţii Consistoriului Eparhial de mai multă vreme, care analiza activitatea acestuia în urma unor inspecţii la parohia din satul Luncoiu de Sus.

Până când se va lua o decizie definitivă, slujbele din parohia Luncoiu de Sus vor fi ţinute de un preot pensionar, care a fost delegat de Episcopia Devei. 

Preotul Ioan Poenar este cercetat penal într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani alături de alte şase persoane, cu toţii fiind deţinători sau administratori de firme.

Potrivit procurorilor DNA, grupul a iniţiat un circuit ilicit de evaziune fiscală referitor la achiziţii de motorină accizabilă.

Prejudiciul calculat prin neplata accizelor, TVA şi impozitului pe profit se ridică la 63 de milioane lei.

Preotul a mai fost cercetat de procurorii DNA pentru evaziune fiscală în anul 2012. 

Episcopia Devei l-a suspendat din funcţie şi în anul 2012, când Ioan Poenar a candidat pentru un mandat de deputat în Colegiul Brad-Valea Mureşului, pe listele PRM. 


Etichete Ştiri VestpreotIoan PoenarLuncoiu de SusConsistoriu Eparhialsăvârşirelucrări sfinteevaziunemotorină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live