Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Octombrie 2018
Vizualizari: 538
Comentează add

Parohiile din regiunea Odesa care se subordonează Patriarhiei Moscovei s-au pronunţat, prin vot, împotriva înfiinţării unei biserici ortodoxe ucrainene independente.

Preoţii din Odesa se opun autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene

sergiu-stet

 Scările Potemkin din Odesa, Ucraina, scări de 142 de metri construite în perioada1837–1841.               Foto: Sergiu Şteţ.

La Odesa a avut loc o reuniune a preoţilor din regiune care aparţin Bisericii Ortodoxe Ucrainene subordonate Moscovei, mitropolitul Agafanghel organizând această şedinţă pentru a discuta pe marginea deciziei Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol de a acorda autocefalie unei biserici ortodoxe ucrainene independente - scrie portalul Odessa1.

După dezbaterea aspectelor juridice și practice ale acestei situații, clericii au fost rugaţi să răspundă votând cu DA sau NU la întrebarea "Sprijiniți menţinerea statutului actual al Bisericii Ortodoxe Ucrainene și a poziției Mitropolitului Kievului și al Întregii Ucrainei, Onufrie?".

Majoritatea covârșitoare a clericilor, 406 de preoţi, a răspuns votând DA, patru s-au abținut și trei au votat NU.

Prin acest vot, parohiile din regiunea Odesa care se subordonează Patriarhiei Moscovei s-au pronunţat, practic, împotriva înfiinţării unei biserici ortodoxe ucrainene independente


Etichete OdesabisericăautocefalieUcrainaRusiaPatriarhia Ecumenică de la Constantinopol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live